Din kurv

Mode på den bæredygtige måde

Mode på den bæredygtige måde

Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året (kilde) og det giver konsekvenser for vores miljø. For vidste du for eksempel, at der går 1.400 liter vand til produktionen af én T-shirt af bomuld (kilde)?

Herhjemme oplever vi ikke de direkte konsekvenser – vores tøj produceres nemlig ofte langt væk i fattige udviklingslande under ekstremt dårlige arbejdsvilkår, hvor arbejderne dagligt udsættes for giftige kemikalier til langt under minimumslønnen.

Hos Preloved ønsker vi at være med til at trække industrien i en anden retning. Væk fra hurtige trends, der er umoderne allerede i morgen, og hen imod en mere bæredygtig branche, hvor cirkulær produktion og genbrug bliver mere udbredt.

 

Gør som bedste

Kan du huske, hvordan din bedstemor lappede hullerne i jakken, syede sommerkjolen om og brugte den hullede T-shirt til pudseklude? Hun havde fat i den lange ende, hende ’bedste’. For selvfølgelig kan vi ikke undgå at købe nyt i ny og næ, men vi kan med få tiltag gøre vores forbrug mere bæredygtigt, dyrke den gode og holdbare kvalitet og forlænge levetiden på vinterfrakken, læderskoene og den uldne sweater.

 Artikel: Sådan vasker du dit secondhandtøj)

 

Vi elsker genbrug

Engang var genbrug forbeholdt de fattigste i samfundet, men vi er heldigvis blevet meget klogere i dag, hvor genbrug er blevet en fantastisk måde at vise sin helt egen unikke stil. Her er der ingen fare for at kollegaen eller veninden dukker up i det samme outfit som dig, og hvem elsker ikke følelsen af at have noget, som ingen andre har?

Og den gode følelse går jo begge veje, for ingen sko, sommerkjoler, pelsfrakker eller smykker fortjener at kede sig i et skab. Så når vi med tiden mister glæden ved det, der gemmer sig i garderoben, kan glæden heldigvis bare gives videre.

Hos Preloved Copenhagen dyrker vi den unikke og individuelle secondhand-stil af god kvalitet fra lækre og luksuriøse brands, hvor få håndplukkede items kan gøre glæde i mange år frem – også selvom de skifter hænder et par gange eller tre.